Personaje nesuferite din Opere

Sau, caractere infecte, de-a dreptul.

Pe locul 1 (știu că nu așa se începe un top, dar nu mă pot abține) se află Pinkerton. Motivația juriului (egoist, din juriu fac doar eu parte) este următoarea: știe că nu se întoarce, știe că se va căsători în America și nu-i trece prin cap ce lasă în spate. Moarte, durere, așteptare. Inconștient.


Pe locul 2 se află Ping, Pang și Pong (toți, nu știu dacă încap pe treapta podiumului). Motivația juriului: par așa de simpatici în actul 1 și sunt așa de mizerabili în actul 3.

Pe locul 3 se află Rigoletto. Nu e neapărat un caracter infect, e doar prost. Prost de bubuie.

Pe locul 4 este Oneghin. Evgheni Oneghin. Nu iubește sau iubește, habar n-are nici el, își omoară cel mai bun prieten, pleacă și se întoarce, n-are nici un habar, are atitudinea aia placidă de "știu totul și nu mă mai impresionează nimic" și sfarmă inimi pe unde trece.

Pe locul 5 este Macbeth. Chiar dacă, prin numărul asasinatelor, devine un candidat de succes la locul 1, el este de fapt o piesă dintr-un angrenaj mult mai mare pe care el, evident, nu-l poate administra. De aceea locul 5. S-ar fi putut opune, totuși, viselor de măreție. Da' el nu și nu, voia să fie rege!

... va urma...

Comentarii

  1. Scarpia? E totuși rău, o vrea pe Tosca oricum, etc.
    Mefisto (Faust)? - e chiar definiția răului
    Il Grand Inquisitor (Don Carlo)? - Îîîghhh

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum, dacă facem top 10, mai au loc și alții, sigur.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În căutarea fericirii - Bertrand Russell

Valea Zânelor

Marş al demnităţii ţigăneşti