Impostura

Sunt uimit de impostură. Sunt uimit cum de anumiți oameni pot înșela alți oameni cu privire la competențele lor, la autenticitatea lor, la cunoștințele lor, abilitățile lor, etc. 

N-aș fi scris acest post și nu mi s-ar fi activat reticența la impostură dacă n-a fi văzut pe Disney + filmul Cazul Theranos. În engleză este The Dropout. 

Este vorba despre o fată de 19 ani care renunță la studiile de la Stanford (Stanford, repet, nu Liceul Agricol din Mizil) și care vrea să întemeieze o companie care să facă nu-știu-câte sute de analize dintr-o picătură de sânge. Nu e spoiler ce spun mai departe, pentru că lucrurile sunt de notorietate. Nu reușește să facă asta, dar reușește să facă o droaie de oameni să creadă că reușește. Strânge o mulțime de bani.  Miliarde de dolari. Din board-ul companiei fac parte nume serioase, precum Kissinger sau Rupert Murdoch. Cum de reușește să-i păcălească pe toți? Ce le spune, ce nu le spune?

Sunt convins că știți în viața reală astfel de impostori. Oameni care nu știu nimic, nu reușesc nimic, sunt extrem de superficiali, cu toate astea, toată lumea le dă atenție și caută părerea și aprobarea lor. 

Aici e trailer-ul filmului:



 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În căutarea fericirii - Bertrand Russell

Valea Zânelor

Regietheater