Jurnal de călătorie - Thassos (și un pic de Bulgaria)

După aproape două săptămâni petrecute în Thassos, vă pot spune că e o insulă minunată. Am locuit într-un sat de pescari, un sat puțin mai răsărit (în sensul că avea două mini market-uri și două taverne) - Skala Kalirakis



Prețurile la cele două taverne s-au încadrat la 30 - 35 de euro de o masă de două persoane și un copil. Cazarea a fost de 1.200 euro pentru un parter cu trei camere, două băi, o sufragerie imensă și o bucătărie utilată cu de toate. Plus că proprietarul vilei venea des la poartă să ne aducă roșii și castraveți proaspeți. Ne-a mai făcut cadou un borcan cu miere și o noapte gratuită de cazare, suplimentar față de cele pe care le plătisem. 

Mașinile se parcau oriunde în satul ăla, dar toată lumea avea bun simț. Claxoanele se auzeau doar ca să se salute oamenii din mașini. 

Plaja din apropiere era minunată. Apa nu trece de piept mulți metri în larg, este un loc ideal de bălăceală și joacă. Nu este amenajată, nu vine nimeni să-ți vândă porumb sau pepsi, nu-ți cere nimeni bani pe șezlonguri, dar n-ai nici salvamar, deci atenție la copii. 

Sunt o droaie de plaje faine în Thassos. De recomandat sunt plajele de la Alyki și Glyfada. La Alyki costă 10 eur două șezlonguri și o umbrelă (nu vă lăsați păcăliți de tipul care vă cere 20 de eur de șezlong), la fel la Glyfada. La Alyki există ceva taverne unde puteți mânca, la Glyfada, nu. Hotelul de la Glyfada este ținut de un grec bătrân care vorbește germană. Acolo n-aveți unde mânca; ori mergeți în orașul din apropiere, ori vă aduceți mâncare de-acasă. 

Am văzut în prospectele insulei că există un teatru antic și am fost să-l caut. Drumul până la teatru se poate face doar cu SUV sau pe jos. Din păcate, teatrul este în renovare și accesul pe șantier (adică la teatru) este interzis. 



Aveți grijă la traversarea Bulgariei. Acolo se conduce cu o agresivitate pe care n-am întâlnit-o nicăieri în altă parte. Gunoaiele din "parcări" sunt omniprezente. Sfatul meu este să nu vă opriți în Bulgaria decât pentru alimentare și să mergeți mai departe. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În căutarea fericirii - Bertrand Russell

Valea Zânelor

Regietheater