Pensiunea Green Horse Sibiu

Pensiunea Green Horse din Sibiu este pe strada Garibaldi nr. 2. Se intră într-o curte spațioasă și primitoare, apoi e o ușă pe care scrie "Welcome". La recepție ne-a întâmpinat o domnișoară foarte prietenoasă, ne-a întrebat dacă vrem cameră la parter sau la etaj (avantaje și dezavantaje? - mister), apoi ne-a dat o cameră la etaj. 

Am intrat în cameră și ne-a izbit un miros puternic de aer stătut. 








Am deschis larg geamurile și am intrat în baie. Dușul era o baterie de duș prinsă în perete, înconjurată cu o perdea verde. Nu era bordură să nu intre apa în baie, nu era un suport pentru săpun sau șampon. 



Era suficient de înclinată spre rigolă ca să nu se ducă apa în baie, dar mi s-a părut extrem de sărăcăcios. Iar lipsa suportului pentru săpun este impardonabilă. Pe booking pensiunea este clasificată la 4 stele (!). 

Rămânând la baie, afișul cu spălatul prosoapelor avea parte de aceleași greșeli clasice pe care le-am întâlnit cam peste tot (cred cu este un text standard pe care-l folosesc toți și nu-l corectează nimeni). 




În camere sunt căni de fiert apa, ceai și ceva pliculețe de cafea. Fi-miu a fost curios să vadă cum funcționează cana de fiert apa. Am deschis-o să-i arăt și am găsit că era apă în ea, probabil de la vizitatorul precedent. Am vărsat apa, am clătit cana (n-aveam cu ce s-o spălăm, dar mi s-a părut la clătire că în ea fusese apă cu detergent. Probabil că cineva încercase să o spele cu detergent, o fi uitat apa cu detergent în ea, dar oricum, cu detergent sau fără detergent, totul într-o pensiune trebuie să fie pregătit pentru primirea următorului client, nu cu resturi de la cel dinainte sau cu resturi de detergent de la vase în curs de spălare). Caut o priză să pun cana în priză și-mi dau seama că singura de pe peretele respectiv, și la înălțime rezonabilă era priza de la frigider. Deci, ca să încălzești apa, trebuia să scoți frigiderul din priză. Dilema cald versus rece.  

Am trecut peste aceste aspecte, am avut parte de o zi minunată în Sibiu. Întorși la pensiune, aerul îmbâcsit ieșise aproape, am putut adormi. În toiul nopții am fost treziți de o muzică puternică de manele, muzică ce venea din curtea vecină. N-a durat mult, vreo 10 - 15 minute. 

Dezamăgirea a venit a doua zi dimineață când am mers la micul dejun. Sala / camera de mic dejun arată așa:



Sunt mese și scaune de birou. Era un ecou extraordinar, se auzea orice. Suplimentar, un televizor pornit pe perete întregea atmosfera. 

Doamna care punea alimentele pentru mic dejun avea un șorț cu fotografia unui culturist în chiloți. Era deosebit de apetisant la privit (șorțul), în special pentru micul dejun.

La un moment dat, în timpul micului dejun, fi-miu se murdărește pe mâini și vrea să se spele. Supriză! Nu există nici o baie în sala de mic dejun sau în holul pensiunii. Singurele băi sunt în camere, iar noi predaserăm camera. Cu multe rugăminți, doamna cu șorț de culturist în chiloți ne lasă să mergem într-o cameră goală de la parter să ne spălăm.

Am plecat destul de dezamăgiți. 

Ce ați citit este un review independent și personal, adică mai mult sau mai puțin obiectiv, dar, să ne înțelegem: pe booking pensiunea are un rating de 9,2 dat de 834 de vizitatori, români, germani, polonezi și alte nații. Nu pot greși toți. Poza de pe peretele de la recepție este mai veche, de când pensiunea avea un rating de 9,5. 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În căutarea fericirii - Bertrand Russell

Valea Zânelor

Regietheater